Articol de presa post conferinta lansare proiect

Fundaţia "Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare” (CEED România) împreună cu S.C. MBM Software & Partners S.R.L. au organizat în data de 20 octombrie 2010 la Hotel IBIS- Palatul Parlamentului conferinţa de presă pentru lansarea proiectului european „Întreprinzător în Mileniul Trei”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 3 “Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, domeniul major de intervenţie 3.1 “Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul se adresează unui public ţintă numeros care provine din toate judeţele ţării: persoane care doresc să iniţieze o activitate independentă, angajaţi care doresc să îşi sporească abilităţile şi competenţele, conducători de IMM-uri care doresc să deprindă noi abilităţi manageriale, întreprinzători care doresc sporirea competitivităţii propriei afaceri. Prin conditiile de management şi organizare proiectul sprijină îndeplinirea obiectivelor europene orizontale: egalitate de şanse, dezvoltare durabilă, inovaţie şi TIC, încurajând în mod deosebit accesul persoanelor cu dizabilităţi la serviciile pe care le furnizează.

La conferinţă au fost prezenţi în sală, alături de reprezentanţi ai media, un număr de aproximativ 60 de potenţiali beneficiari, membri ai grupului ţintă, persoane care au dorit să afle detalii despre proiectul “Întreprinzător în Mileniul Trei” pentru a decide în ce măsură proiectul răspunde obiectivelor de dezvoltare pe care şi le-au stabilit.

Participanţilor le-au fost oferite informaţii concrete despre structura, conţinutul, beneficiile proiectului precum şi despre procesul de înscriere la care trebuie să apeleze un potenţial beneficiar după ce constată apartenenţa la grupul ţintă. Prezentările au fost susţinute de către persoane cheie din structura proiectului şi din structurile celor două entităţi partenere, acestea furnizând şi răspunsurile la numeroasele întrebări primite din sală. După prezentări toţi participanţii au fost invitaţi la un prânz de afaceri în restaurantul hotelului pentru a continua schimbul de informaţii într-o manieră deschisă.

Următoarele aspecte au fost detaliate în timpul conferinţei:

  • Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea spiritului antreprenorial, a competenţelor manageriale şi a abilităţilor în domeniul tehnologiei informaţiei pentru întreprinzătorii din România şi se va derula pe o perioadă de 30 de luni, cuprinsă între luna iulie 2010 şi luna decembrie 2012;
  • Peste o mie de persoane, inclusiv persoane cu dizabilităţi, îşi vor spori capacitatea de a lansa sau de a conduce mai eficient o afacere ca urmare a programelor de formare, a serviciilor de informare şi consiliere şi a serviciilor în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) oferite gratuit prin intermediul proiectului;
  • Aproximativ 400 de întreprinzători vor avea acces la cele 40 de seminarii orientate către utilizarea TIC în afaceri, programate pe durata proiectului în toate judeţele ţării;
  • Aproximativ 200 de persoane vor avea acces la cele 20 de sesiuni de formare în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României privind iniţierea şi managementul afacerii. La acestea se adaugă formarea a 40 de absolvenţi cu certificate CNFPA în managementul afacerii şi managementul de proiect;
  • Beneficiarii vor avea acces la o platformă software care înglobează conceptual şi tehnologic module TIC de ultimă oră, numit „Demonstrator Virtual”. Între componentele acestei platforme se înscriu: un modul de gestiune a clienţilor, un modul de management al problemelor precum şi un modul destinat gestionării documentelor şi fluxului informaţional;
  • Beneficiarii vor avea acces la o platformă WEB pentru formare şi asistenţă antreprenorială, numită „Birou Virtual”. Prin intermediul acestui mijloc modern de informare utilizatorii vor avea acces la informaţii utile pentru înfiinţarea şi dezvoltarea IMM-urilor, articole despre mediul de afaceri şi utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în afaceri, forum de discuţii, newsletter, servicii de consiliere on-line.

Echipa de proiect a pus la dispozitia utilizatorilor un website www.im3.ro unde au fost încărcate informaţiile la zi necesare potenţialilor beneficiari urmând să fie actualizate în mod sistematic. Înscrierea la programele de formare şi la seminarii se poate face prin accesarea acestei adrese şi, folosind aceleaşi date de identificare, utilizatorii vor putea accesa instrumentele TIC ale proiectului, Demonstratorul Virtual şi Biroul Virtual (instrumente care vor fi accesibile în scurt timp).

Informaţii suplimentare vă pot fi puse la dispoziţie de către Cristina Mănescu, manager de proiect şi director executiv CEED România, email [email protected], tel-fax 021 313 4292 sau Mirela Pantazi, expert comunicare şi informare, S.C. MBM Software & Partners S.R.L., email [email protected] .

Data: 
21.10.2010

Pentru noutati si detalii cu privire la evenimentele de formare gratuită şi la meterialele gratuite puse la dispoziţie de proiect vă rugăm să vă autentificaţi cu nume de utilizator şi parolă. Dacă nu aveţi un cont utilizator puteţi să vă creaţi unul acum.